Tävling 25-26 juli 2009 Motala/Linköping

Vår tredje tävling var i Motala, anordnad av Linköpings hundungdom. Vi var anmälda till klass 1 både på lördagen och söndagen så vi campade på plats. På lördag kvällen var det grillning och det var jättetrevligt.

Lördagens tävling:
Oscar var pigg men ovanligt stressad av hundarna omkring. Han höll nästan på att springa iväg under programmets gång men han lyssnade på mig som tur var. Han hängde visserligen med mig någorlunda i programmet men positionsarbetet var katastrof. Farten var å andra sidan jättebra så vi fortsatte med full fart.

Cirka 25 stycken var anmälda i klass 1. Vi fick 74 poäng. Domarprotokoll Dag 1

Söndagens tävling:
Under uppvärmningen stack Oscar iväg när han fick syn på supersnygga faraohunden Puma, sen rusade han runt en stund. För mitt inre såg jag honom rusa runt som en galning på hela tävlingsområdet. Oj oj. Men till Oscars stora förtret så var uppvärmningen på inhängnat område så det var bara att trava tillbaka till matte igen. Denna omgång gick programmet lite bättre, då Oscar inte var så stressad. Fokuset var lite bättre och därmed bättre flyt i programmet men även nu blev positionsarbetet lite slarvigt.

Musik: "Respect" med Aretha Franklin 82 poäng och uppflytt till klass 2. Domarprotokoll Dag 2

Sista träningstillfället blev Godisklass så att det skulle kännas mer kul för Oscar. Då får man ha godis på plan och det är ingen bedömning.

Två dagars tävling tyckte nog Oscar var i mesta laget. På lördag kvällen sprang han till bilen, kastade sig in, bäddade fort och våldsamt för att somna med en duns ner i madrassen. För min egen del var det en väldigt lyckad helg på grund av att få träffa alla trevliga människor som var där! Tack för det! Vi har nått det första målet jag har satt för oss i freestyletävling; uppflytt tre gånger i klass 1. Nu är färdiga med klass 1 och startar så småningom med någonting nytt, men först ska Oscar få springa i skogen hela veckan.