My Dog 2011 Svenska mässan Göteborg
Lördagens tävling
Tävlingen gick i finalringen och varje uppträdande filmades av kameramän som smög i utkanten av ringen. Filmen visades på en skärm ovanför ringen samtidigt som tävlingen pågick. Det var lite trångt när man skulle in på plan. Påverkad av att hundar och människor gick förbi var det en något dämpad Oscar som skulle in.

Som vanligt tyckte Oscar att det var roligt att komma ut på plan. Jag gjorde mitt bästa för att hålla kontakten med honom före start och jag tyckte att programmet gick jättebra utifrån vad jag hade förväntat mig. Han gjorde allting bra och var helt och hållet fokuserad genom hela programmet trots applåder mitt i programmet och kameramän som rörde sig en bit ifrån. Det var jag som glömde bort mig litegrann i programmet.

Jag tyckte det var en jätterolig scen att vara på och kände mig inte särskilt nervös. Det var bara roligt. Oscar var något trött under programmet även om han gjorde allting bra. Efter tävlingen var det makalöst proppat med folk på mässan så jag skyndade mig därifrån. Vi kom tidigt "hem" till vandrarhemmet och hade gott om tid att vila inför morgondagens tävling. Det här var vår första tävling på My Dog.

Musik: "9 to 5" med Dolly Parton
22.40 poäng
10:e plats av 18 starter.

Söndagens tävling gav oss certifikat*.
(*Håll bara musen över för att se information)
Tre certifikat ger championat och detta var vårt första cert. Tidigare har det inte funnits cert eller campionat i freestyle, då har man istället kunnat ta diplom så det är nytt från i år.

Förutsättningarna på söndagen var mycket bättre än på lördagen för vår del. Oscar hade fått vila ordentligt och omgivningen runt ringen var bättre. Dagens tävling hölls i en annan del av mässan än på lördagen och här fanns det gott om plats att vara "back stage" där folkmassorna inte gick precis förbi.

Det gick också mycket bättre än under gårdagen. Den här gången var Oscar riktigt på bettet, han var snabb i vändningarna och en mycket glad hund. En glad matte hade han också som tyckte det var minst lika kul som han. Även idag klarade han applåderna galant med jättebra fokus och dessutom lyckades vi få till det riktigt bra i takt till musiken.

Skitkul är allt jag kan säga. Jag skröt allt vad jag kunde efteråt för man måste ju passa på när man har chansen att skryta lite. Eller så var jag helt enkelt bara väldigt glad över att det gick så bra att jag var tvungen att säga det några gånger : ) . En liten ny taktik som jag provade för första gången den här helgen var att inte träna nästan alls innan start utan startade direkt med bara några sekunders träning före. Det fungerade hur bra som helst. Eftersom Oscar har blivit mer säker på sig själv med tiden var nog tidpunkten rätt. Tidigare hade det nog inte gått lika bra att göra så.

Musik: "9 to 5" med Dolly Parton
23.60 poäng. Certifikat
7:e plats av 19 starter.


Alla resultat
Här kan man se resultaten för alla deltagare från lördagens tävling i klass 3 och alla söndagens tävlingar där Oscar och jag är med i klass 3.


Oscars Pappa
Det var en givande och rolig helg för mig och Oscar i Göteborg. Innan helgens tävlingar träffade vi Oscars pappa Castor och hans jättetrevliga familj som bor mitt i Göteborg.

De hade en så självklar kontakt, Oscar och Castor. Samma skrot och korn kan man säga. De har setts en gång tidigare när Oscar var valp. Andra MT som Oscar har träffat har inte velat leka med honom på samma sätt som Castor. De skuttade och lekte hela eftermiddagen och det var underbart att se.