Tävling Haninge BK 15 maj 2011
Oscar var i toppform
och helt klart på bettet. Motivation, gläde och fart, som jag ända från början haft som högsta mål i vår träning, var det då verkligen ingen brist på de senaste tre tävlingarna. Då kommer det här med balansen mellan att vara ordentligt taggad och samtidigt tillräckligt lugn för att kunna vara helt koncentrerad. Det är svårt och jag tycker själv att det här programmet som vi gör nu är lite svårare att improvisera när det inte blir som jag hade tänkt mig. Vad som krävs av Oscar här är också att vara stilla i vissa moment och snabb i vissa moment. Även på träningen har de stillsamma momenten krävt mer koncentration än han klarar av med lite störningar runtomkring. Det här är en svår balans. Jag älskar ju när han är vild och taggad och på sitt toppenhumör och en dag ska vi få till det här programmet bra utan att inskränka på toppenhumöret.Kanske fick han syn eller lukt på något när vi gick in på tävlingsplanen för han var då rakt inte helt närvarande. Vad som exakt hände har jag svårt att se men nu ska jag fundera mer på hur vi ska lägga upp träningen framöver. Fokusering får vi ju alltid träna mycket på och den träningen vill jag utveckla ytterligare.

Linnéa Véjde och Zolo vann i klass 3 och Sabine Åström och Wilma kom på tredje plats. Zolo hade knyckt ett helt paket med köttbullar just före tävlingen så han var nog extra taggad : ) De drog hem jättefina poäng och deras fjärde certifikat.

Det känns klart tråkigt att vi inte ska vara med på fler tävlingar nu förrän någon gång i höst. Det är ju så himla roligt. Nu när vi har tränat mycket och det har gått ganska bra med träningen känner jag mig inspirerad också. Men min urkassa hälsa klarar inte resorna och övernattningarna som blir i samband med tävlingarna så det är bara att gilla läget och ta upp programmet igen i höst då det förhoppningsvis blir lite tävlingar på nära håll. Jag hoppas att Carina och hennes gäng får tid mellan vallningstillfällena att komma och hälsa på oss på landet så vi kan träna lite på vårt dubbelprogram.

Musik: Au printemps med Jasques Brél
Andra placering av nio tävlande.
22.45 poäng.


Carina och Pop
vann i klass 2 och de gjorde en jättesnygg uppvisning som ni kan se här.