Bröt men fick ett extra pris. Andra placering i freestyle. Diplom i Htm2.
Idag fick Oscar och jag ett extrapris på tävlingen i Märsta-Sigtuna. Tröstpris kallade jag det då vi bröt för första gången. Domarnas favorit eller speciell utmärkelse tror jag att de kallade det och motiveringen var bland annat en bra attityd om jag uppfattade det rätt.

Det som hände var att vi påbörjade programmet som flöt på riktigt bra och Oscar kändes fokuserad och precis lagom taggad. När han skulle hämta hatten så sprang han först mot den men verkade plötsligt bli förvirrad, såg åt ett annat håll och fick syn på belöningslådan utanför plan. Glatt sprang han till belöningen istället.

Det har aldrig någonsin hänt att Oscar har lämnat planen men varje tävling ska väl bära något nytt med sig att träna på så att man inte riskerar att råka bli slapp med träningen.Jag tycker domarna var jättesnälla som gav lite extra uppmuntran. Jag inser att jag är en sådan männniska som blir glad när jag får pris och att det inte spelar lika stor roll om det är för att jag kommit först eller för att jag kommit sist. I vilket fall som helst har någon tyckt att jag har gjort något som varit ganska bra. Till en början kändes det ju snopet att han stack iväg sådär eftersom det först hade känts så bra men jag kom på litet senare att jag skulle kunna diska mig i heelworken som gick sist på dagen genom att köra en bit av freestyleprogrammet och belöna där jag hade brutit innan. Efter ett okej från domarna gjorde jag så och fick på så sätt ett avslut med bra känsla och bättre träning.

Märsta hade tävlingar både på fredagen och söndagen. På fredagen fick vi en andra placering i freestylen med cert samt uppflytt och diplom i Htm2.
Bilden är inte från tävlingen utan från freestylemiddagen i onsdags hos Linda där vi diskuterade förslag till förändringar i reglerna. Vilda diskussioner om olika formuleringar med Linda, Roffe, Mari, Åsa, Mija, mig och hundarna.