Östersjöfestivalen i Karlshamn.      Första placering i freestyle.
Helt underbart, vilken yta. Mitt ute på idrottsanläggningens gräsplan låg tävlingsplanen och det var helt fritt runtom. Jag brukar ofta känna att tävlingsplanerna är mer eller mindre trånga och tyckte att det här var rena drömmen. Jag lyckades inte ens att få vare sig mig själv eller Oscar att bli stressad fastän jag plötsligt fick springa ut från anläggningen och in igen med en ivrigt skuttande Oscar i hälarna ljudande sitt korta "bwoff" och gå direkt till start. Jag hade nämligen upptäckt att jag hade glömt rekvisitan utanför just när de ropade in oss och då var det ju bara att lägga benen på ryggen. Känslan var toppen. Vi fick flera applåder under programmets gång och det var peppande och kul även om jag såg att Oscar undrade lite vad som lät utanför planen.


27,80 poäng blev det i freestylen. I år har jag och Oscar hittills startat i nio freestyletävlingar och vunnit sju. Totalt har vi tio Cert. Träningen tycker jag har gått riktigt bra hela det här året. I heelwork fortsätter vi i klass 2. Till heelwork klass 3 ska jag ha fler positioner och ett längre program. Heelworken kommer alltid i sista hand så lär det dröja innan det blir av att byta klass men det är ingen brådska. Det är faktiskt riktigt roligt att vara på just den här nivån. Den här gången bröt jag eftersom han stack in sin lilla tass under min sko och det gjorde nog ont. Just då. Efter fem sekunder var han lika glad och ivrig på att fortsätta träna igen.

Östersjö hundfestival ordnades av Karlshamns BK och hade förutom freestyle och htm även tävlingar i agility, lydnad och Rallylydnad samt några uppvisningar. Samtidigt pågick också Östersjöfestivalen inne i den lilla staden.

Den enda publik som satt inne på arenan var den här lilla gynnaren. Den passade på att skutta fram när Yvette och Madonna var på plan så de fick avbryta. Tävlingsplanen Moyra, welsh corgi.

Yvette och Moyra. Tävlingskompisarna mellan regnskurarna. Stora priskassar delades ut. Ändå saknas på bilden en stor säck med mat som jag redan har hunnit ge bort.