Nya tider
2012 var tävlingsmässigt på topp. Vi slutade som Årets freestylehund med åtta Cert och sju vinster under året. Detta år kommer vi med ett nytt program. Vi lämnar Dolly Parton och kör lite discoinfluerat med BeeGees i högtalarna. Förra året hade jag siktet på att Oscar skulle bli Årets hund och gick helt in för det. I år blir det lite lugnare på tävlingsfronten, åtminstone första halvan av året.

Det händer andra saker i vårt gemensamma liv. En av de stora förändringarna är flytten. Vi lämnade till sist det röriga och smutsiga Sumpan och hamnade på denna underbara plats i Stockholm. Det lilla huset med tolv lägenheter ligger, tillsammans med några gamla fina hus från början av 1900-talet, mellan två sjöar och nära mälaren. Stora åkrar brer ut sig omgivna av skog och naturreservat. Promenadvägarna går förbi åkrar, vatten, stugor, slott och skogar. Bara några minuters gångväg från oss ligger hundklubben där vi genast gjorde oss hemmastadda. Jag har väl aldrig känt mig på så rätt plats som här. Oscar är lugnare och behöver inte resa ragg numera när han ska gå ut och när vi är ute drar han helst i riktning mot klubben. : )

Jag är inne på heelworken lite mer nu och på att låta det få mer tid. Nästa år hoppas jag kunna satsa på ett championat i heelworken och målet för i år är att få klart ett program för klass tre. Fram till dess fortsätter vi starta i klass två. Med det enkla program vi har haft hittills känner jag att vi gjort stora små framsteg.

Med regnrocken på och regnvatten rinnande i ansiktet gjorde han sina heelworkpositioner som aldrig förr. Tror aldrig har han väl gått så fint i heelworken som på senaste tävlingen. Humöret på topp lilla hunden till synes helt oberörd av regnet som föll. Jag var överrumplad. Oscar avskyr regn så jag tränar i princip aldrig när det regnar men denna tävlingsdag regnade det rejält när det var dags. Jag tänkte att vi gör ett försök ändå och visar han att han inte vill vara med när vi värmer upp så avslutar jag. Han tvekade inte. Akta vad belöning han fick den dagen...

Han är fantastisk min manchesterterrier. Det är allt jag kan säga.

Jag har tackat ja till att delta i landslagstruppen i år. Det kommer att vara tre workshops under året. EM och NM blir i höst men eftersom jag inte kommer att kunna delta blir det "bara" workshops för vår del. Första träffen var på Stockholms hundsportcenter två dagar och andra blir kurs för Brigitte van Gestel.