Stockholmsmässan 2013 SM

Oscar tyckte som vanligt att det är jättekul att vara på mässan. I vanlig ordning spjärnade han emot när vi skulle gå ut för att åka hem. Det här är faktiskt enda stället han gör på det här sättet. Lustigt.
Oscar älskar verkligen också att få ta emot pris. På många tävlingar brukar man få välja en grej och det tycker han är jättekul. Han rusar oftast fram mot prisbordet. Denna gång blev det ingen placening och inget pris. Miles, däremot, kom tvåa och fick massor av priser och de tyckte ju Oscar var till honom. Han dök ner i påsarna och fann en helt underbar Krokodil. Han försökte på alla sätt att ta sig till krokidilen i flera timmar. Om jag skulle köpa en likadan åt honom skulle det ändå inte vara samma sak. : )
Det är så bra på Stockholmsmässan. Där är gott om utrymme och väl ordnat för in- och utgång med hundarna till finalringen. Det som alltid saknas på mässor är ju uppvärmingsyta och bra tävlingsunderlag men vi ska förmodligen vara nöjda med att få tidsutrymmet i finalringen.
Skarpnäck HU anordnade SM i freestyle och HTM och det gjorde de jättebra! Trevliga, lugna och välorganiserade människor.
Vi har tränat mycket på säkerhet den senaste tiden och han kändes helt klart säker på vad han gör. Han är känslig både för mig och på vad som sker runtomkring och det händer mycket lätt att han blir osäker. Då stannar han antingen upp helt eller springer till mig och bara ställer sig och tittar. Träningen tycker jag att jag lagt upp helt rätt. Programmet flöt på fint, Oscar gjorde inga missar egentligen. Ibland var jag själv något lite lite före i tiden. Det gick bra så när som på hoppet över mig. Där slog han i mig med bröstet, pep till och stannade upp och ville först komma till mig istället för att direkt hämta glasögonen. Han fann sig dock snabbt och fortsatte som om ingenting hänt. Det har aldrig någonsin hänt att han slagit i när han har hoppat och jag har inte lyckats klura ut vad det berodde på. Han stressade inte upp sig, han gjorde inga andra saker än de han skulle och attityden var på topp. Vad mer kan man önska?