Han är fantastisk min manchesterterrier. Min fina glada skuttiga hund.
26 oktober 2014
1:a placering Ina & Oscar. 2:a placering Kerstin & Miles.

Egentligen hade jag bestämt mig för att augustitävlingen var vår sista freestylestart bortsett från SM i december. Men när träningskompisarna började prata om att åka till Fagersta och tävla så kände jag mig lockad - jag är så lättpåverkad. Det var sista anmälningsdag och jag slog till. Jag var urtrött på discoprogrammet vi kört under 2014 så bestämde jag mig för att klistra ihop ett nygammalt program. Det var endast ett par veckor till tävling men plötsligt kändes freestylen jätterolig igen och det nya programmet kändes jättebra.

Jag kan inte säga annat än att Oscar låg på topp hela helgen. Högmotiverad koncentrerad. Klockan fyra gick vi upp på lördag morgon och sex starter hade vi under helgen. Jag är verkligen imponerad av min hund efter den här helgen. Jag valde att diska oss en start för att belöna när det gick som bäst. Mimmi filmade och jag var faktiskt något överrumplad över att få se hur duktig han är min hund. Det är sällan jag själv ser oss. Jag fick ett par starter filmade och det var jättekul för jag har inte fått filmat så många gånger. I söndagens freestyle ser jag mycket tydligt hur de små missar i timing helt och fullt är mina kommandom. Oscar följer min minsta vink till hundra procent, han gör inga egna påhitt eller går händelserna i förväg och han har inga tveksamheter. Hade jag varit bara lite mer med i svängarna så skulle allt sitta helt perfekt.

På den här tävlingen hade de dubbla domarpar utan pauser mellan starterna så det gick i ett hela tiden. Jättebra. Fint ordnat av Falu hundsällskap. Det var himla kul med allt trevligt sällskap hela helgen - då menar jag inte BARA Oscar även om han är den trevligaste av alla. På jorden.

Vi kvalade till Agria Freestyle Elite Challenge med en 1:a placering av 14 tävlande. Här är våra resultat från tävlingarna.

I år har vi flyttat upp till klass tre i Heelwork och kvalat till SM. Vi kommer att delta på Svenska mästerskapen i både Freestyle och Heelwork på Älvsjömässan 13 december.
Kvalade ekipage till Svenska Mästerskapen i Freestyle.
Kvalade ekipage till Svenska Mästerskapen i Heelwork To Music.Tired Of Working
Freestyle

Titta på youtube

The Entertainer
Heelwork To Music

Titta på youtube