Första Certifikatet i HTM med grymt bra arbetande hund!

Det är enormt tillfredställande när träningen ger tydliga resultat. Jag försöker verkligen lära mig hur jag ska bete mig för att påverka Oscar på allra bästa sätt även när mitt eget inre inte bara är ett stort lugn (...). Jag märker hur vissa saker fungerar och jag märker vad som stressar honom eller gör honom osäker. Dessvärre är det ju inte så enkelt att det bara fungerar hela tiden bara för att man har lyckats se vissa mönster. Nej, det gör det inte, men när man tar det där lilla klivet framåt känns det så himla bra. Det kommer heller inte alltid att vara så som jag förväntar mig. Men just nu stämde det. Då är det bara att glädja sig. Det gäller också att finna någon slags balans och ett bra fokus i hela det paketet som innefattar träning och tävling.

Idag jobbade min lilla hund med hundra i fokus, lugn men ändå alert, glad och på bettet. Idag var vi på den plats jag för flera år sedan funderat mycket över hur man ska kunna nå - en tillräckligt taggad hund som samtidigt är samlad, fokuserad och lugn. Och, som inte tvekar eller stressar upp sig på grund av min egen eventuella nervositet.

Den här roliga tävlingsdagen hade vi i Haninge hundhall, vår hemmaplan. 100 starter och fullt med folk i hallen. Jag hjälpte till med musiken och agerade speaker, sedan hämtade jag Oscar hos Mormor innan vi skulle starta. Första försöket på tävling med hela klass tre-programmet i heelwork och faktum är att vi gjorde det bättre än på träning. Freestylen gick med samma fokus och energi. Nu ska jag försöka hitta de kläder jag vill ha till HTM-programmet och finslipa det lite. Känns jättekul.

En underbar dag, som en lång fest med härliga människor och hundar.

Sandra Öberg stod för fotograferingen under dagen. Tack för det Sandra!   Tävlingsresultat.
Freestylen, sidvärtes i rumpaposition.
Freestylen, backar från mig.
Mari, Garbo, Chaplin, LInda, Ester och Eldor i deras lagprogram. Snyggt!