Invigning av HundArena Kungsörs BK 11 november 2010

Fika ska man ofta tycker jag och det kan man göra när man tränar i HundArena för här finns det förutom den fantastiska träningsytan både fikarum och toaletter i lokalen. Det är eldsjälar i Kungsörs BK som har arbetat fram den här inomhushallen för hundträning. Hela hallen har en skön atmosfär, golvet är anpassat för agility och det är helt klart ett ställe som hundsportfantaster drömmer om. Jag och Oscar hade uppvisning på invigningsfesten. Se på bilderna tagna av Stefan Borg.

Bild från Hundarena.se
Bilden är lånad från hundarena.se

Med en lättfrusen hund som avskyr regn är en stor del av året helt hopplös för freestyleträning utomhus. I stockholm finns det två inomhushallar så vitt jag vet och jag har tränat i båda. De är jättebra och jag är så glad att de finns. HundArena i Kungsör skiljer sig från de två genom ett specialanpassat golv och genom att inte ha några pelare någonstans.

Till invigningen den 11:e november hade eldsjälarna bakat, ordnat mat och tänkt på där lilla extra som tända ljus på toaletten och marshaller utanför. Det var rasparad och uppvisningar i agility, lydnad och freestyle. Jag och Oscar hade fått äran att stå för freestyleuppvisningen.

Vi åkte till invigningen tillsammans med Mari, Garbo och Chaplin så jag hade mycket gott pratsällskap på vägen. Mari och Garbo hade uppvisning i agility. Oscar gillade sitt resesällskap men jag tror att de söta taxarna till slut tröttnade på hans springinviter. Min lilla hund får tokspringattacker både när det är något roligt som händer och när han är trött av anspänning. Då rusar han som en galen råtta och försöker få någon kompis med sig i farten.

Oscar dansade på jättebra under uppvisningen och hade massor av energi. Han var lite uppjagad av allt runtomkring, men stressade av mot slutet av kvällen då han hade vant sig, matte hade kopplat av och då det inte var lika trångt med hundar längre i lokalen. Jag var glad att han var energisk och glad, trots stressen , tycker han att det är obehagligt blir han istället låg och vill inte göra något alls. Han tyckte om att komma ut på scen där han vet vad som gäller.

Länkar till bilder och mer information

Fina bilder från invigningen tagna av Stefan Borg
            - Mari och Garbo är på bild nummer 40 till 41,
            - jag och Oscar är på bild nr 52 till 56.

Läs om HundArena i Kungsör på deras hemsida.

Läs mer i bloggen på Allroundtax.se

I decembernumret av Hundsport skriver Mari Edman om HundArena och invigningen.