Kurs med Richard Curtis September 2010

Kursen var i Riksten hundcenters stora hall och det var ganska många deltagare både med och utan hund. Oscar var med mig. Kursen var väl uppbyggd och väl genomtänkt. Övningarna passade alla deltagare.

Under förmiddagen fick vi göra en rad olika övningar i koncentration och rörelser. Koncentrationen med olika störningar har ju legat mycket i fokus för mig och Oscar och det gör det fortfarande. De som hade hund med sig blev indelade i två grupper som turades om att göra övningarna och att se på. Vi gjorde även övingar till musik utan hund. Senare pratade han om flyt och om att kedja rörelser.

På eftermiddagen tränade vi några positioner i Heelwork To Music. Kanske det kommer en tid för HTM för mig och Oscar också så småningom. Reglerna för HTM i Sverige står i freestylereglerna

På slutet av dagen visade Richard video och pratade om att träna och leka med valp.

Oscar orkade koncentrera sig hela dagen trots att han inte slappnar av mellan övningarna. Att bli lämnad i buren när det var så många hundar i lokalen var absolut ingenting som min lilla oroliga hund uppskattade så så övningar utan hund gick bort för min del.

Foto: Yvonne Öster. På hundfoto.com finns fler bilder.
Curtis om workshopen: